Czekałam na kuriera jak małe dziecko na prezenty spod choinki :D
Eleganckie pudełko w kolorze fuksji zawierało cały pakiet ambasadora: cukierki w dwóch różnych opakowaniach, przewodnik i ulotki.
Konsumpcja pierwszej paczki zajęła mi maksymalnie pięć minut. Rozpływający się karmel, miękka struktura. Idealne
Razem z kampanią Rekomenduj.to zorganizowało genialny konkurs. Nagroda główną jest robot kuchenny KitchenAid. Jeśli i Wy chcecie wsiąść udział zapraszam na stronę Świat Karmelu.
Poniżej mój przepis który powstał specjalnie na potrzeby konkursu.
Pavlova z słodko słoną masą, sosem karmelowym i orzeszkami ❤
beza (jeden okrąg)
- 5 białek
- 250 g cukru trzcinowego, drobnego
- łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżeczka octu ryżowego
piekarnik nagrzać do 120 stopni, przygotować blaszke, wyłożyć papierem do pieczenia
Narysować okrąg o średnicy ok.25 cm.
Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę,
Stopniowo dodawać cukier, po 1 łyżce, cały czas dokładnie i długo miksując po każdej dodanej porcji cukru (slodzonych białek nie da sie przebić, wiec można spokojnie miksowac jeszcze ok 3 minut).
Na koniec dodać ocet oraz make i ubijać jeszcze przez minute.
Pianę wyłożyć na narysowany okrąg, piec 30 minut w 120 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć około trzech godzin.
Tak samo przygotowac drugi okrąg
Masa:
- 5/6 łyzek masła orzechowego
- śmietanka 30% 100 ml.
- cukierki Werther's Original Soft Caramels (paczka)
w rondlu podgrzać masło ze śmietanka i cukierkami. połączyć w jednolitą masę.
Sos:
-paczka cukierków Soft Caramels
-śmietanka 30% 200 ml.
- orzeszki ziemne dodekoracji
cukierki roztopic, dodać śmietankę, połączyć w sos.
orzeszki uprażyc na suchej patelni.
Gotową bezę posmarowac słodko-słoną masą, przykryć drugą bezą.
na wierzch wysypac orzechy, polać sosem karmelowym.
Serdecznie zapraszam Was do udziału w konkursie.
jeśli chcecie testować jak ja, nie pozostaje Wam nic innego jak rejestracja w Rekomentuj.to -------> Rekomenduj.to
K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki!:*