niedziela, 23 lipca 2017

bezglutenowe babeczki kokosowe





Owsiane babeczki bounty ❤️❤️❤️❤️




 * szklanka mąki owsianej
* 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
* szklanka wiorek kokosowych
* pół szklanki cukru (bądź ksylitol) 
* łyżeczka proszku do pieczenia
* pół szklanki mleka roslinnego 
* garść świeżego szpinaku
* łyżeczka octu 
* 1/3 szklanki oleju
 * ulubiona polewa



Suche składniki wymieszać. Mokre zblendowac. 




Połączyć w gładka masę. 
Piec około 20 minut w 180 stopniach. 

××× przepis wystarcza na standardowa blaszke do muffinów- 12 sztuk 











Jeśli nie macie potrzeby, możecie wykorzystać zwykłą mąkę tortową oraz mleko krowie.

Smacznego!





          alt="Łakocie z domowego zacisza ">


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dzięki!:*